Ana SayfaMüzikMoonspell / Night Eternal

Moonspell / Night Eternal

Portekiz’in bağrından kopan Moonspell’ in 2008 yılına ait albümü: Night Eternal sağlam duruşuyla, sert sözleriyle görkemli bir albüm. Wolfheart, Irreligious gibi çıkış albümlerini dinlediğim grup bu kez gözüme girmeyi başardı diyebilirim. İşin açıkçası ilk 2 albümünden sonra ” bunlar işe yaramaz yahu, Portekiz’ den adam mı çıkar ” deyip terkettiğim Moonspell beni bu kez şaşırttı. Ne yapalım dinleyeceğiz artık!

Night Eternal konsept bir albüm gibi görünüyor. Kıyamet teması, kutsal melekler savaşı, İsa fenomeni, insanlık kaygısı, gibi birçok uhrevi öğeyi bulabileceğiniz bir içeriğe sahip. Giriş şarkısı olan At Tragic Heights bu durumu çok iyi özetliyor aslında.

Albümde yer yer opera üslubuna yer veren grup, bununla şarkıları daha dramatik, tiyatral ve mitolojik bir hale getirmeyi amaçlamış. Bu anlamda Night Eternal, dinlenmesi gereken bir albüm ve kesinlikle gotik-doom metal sevenler için güzel bir fırsat. Night Eternal oldukça aristokrat ve oldukça kendinden emin bir duruşa sahip.

Vokaller her zamanki gibi çok iyiydi ve gereği kadar brutaldi diyebilirim. Bu durum albümü daha doğal bir kompozisyona kavuşturmuş. Dinleyeni yormayan, karanlık bir albüm Night Eternal. Bütün yolculuklarım boyunca bıkmadan dinleyebildiğim nadir albümlerden…

Can Murat Demir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

buraya bak